12. kesäkuuta 2010

Diego Maradonan ensinäytös

Nyt se on sitten ohi, Argentiina voitti säästeliään esityksen jälkeen Nigerian 1-0, puretaan Argentiinan esitys arvosanoin:

Arvosanat 1-5

Diego Maradona ( 4 ):

Maradona teki periaatteessa kaiken oikein, miehen taikoma 3-5-2 toimi tässä ottelussa paremmin kuin luultiin, vaaranpaikkoja ei paljoa ollut. Maradonaa on kritisoitu siitä että ei saa Messistä tehoja irti, mutta tänään Messi oli joukkueen pelin moottori ja melko vapaassa roolissa. Myös Argentiinan hyvistä erikoistilannekuvioista saa Maradona sulan hattuunsa. Erinomainen esitys, tosin todellinen testi tulee vasta kun joukkueen puolustus joutuu todelliseen testiin.


Romero (4,5)

Ei joutunut todelliseen testiin, harvat tilanteet selvitti kunnialla. Antoi joukkueelle varman kuvan itsestään.


Heinze (4)

Numero ehkä hiukan yläkanttiin, maali oli kyllä upea. Mutta syöttötyöskentely oli heikonoloista, osallistui kyllä rohkeasti myös hyökkäämiseen ja sama ei voi jatkua pudotuspeleissä, muuten ukkoa tulee ohi jokapuolelta.


Samuel ( 2)

Ei mitenkään esillä, yksi todella paha moka meinasi maksaa voiton, syöttötyöskentely oli suhtkoht varmaa.

Demichelis (4)

Puolustuksen aktiivisin, syötöt olivat hyviä ja pelaaminen erittäin varmaa täysin erilaista peliä kuin Bayernissa kaudella.

Mascherano (3)

Alussa osallistui pelinavaamiseen aktiivisesti, loppua kohden innostus hiukan taantui. Piti keskikentän hallussaan, erittäin jämäkkä esitys.

Veron (2)

Heikko esitys, miten näin kokenut mies voi jännittää näin paljon? Helpotkin syötöt karkailivat, ei luonut vaarallisia tilanteita, ikävä kyllä ei Veronille löydy paikkaajaakaan.

Di Maria (2,5)

Loi muutamia hyviä paikkoja, etenkin Messin kanssa pari nerokasta seinää. Melko näkymätön silti, ja mieleen jäi myös pari hermostunutta virhettä, mutta ehdottomasti avauksen kamaa jatkossakin.

Messi (4)

Vain maali jäi puuttumaan, vei vastustajia kuin pässiä narussa useaankin otteeseen. Pelasi kärjen alapuolella melko vapaassa roolissa, vaikka toki välillä vaihtoikin Tevezin kanssa roolia ja siirtyi hetkittäin ihan piikkiin asti. Toivottavasti maalittomuudesta ei tullut apinaa selkään.

Jonas (4)

Positiivinen yllätys, aktiivinen mutta samalla rauhallinen pallon kanssa. Syötöt (49/57) olivat todella varmoja ja töitä tehtiin paljon myös alaspäin, nöyryydestä kertoo se että useasti luovutti pallon Messille vaikka olisi itsekkin voinut rakentaa.

Higuain (2)

Pääsi paikoille, maaleja olisi pitänyt tulla ainakin kaksi noista paikoista.

Tevez ( 3,5)

Aktiivinen Tevez rakensi paljon peliä, ja haki palloa alhaalta asti. Ei oikein päässyt itse paikoille.


Vaihdosta:

Burdisso (-)

Tuli lopussa varmistelemaan johtoa.

Milito (-)

Ei mitään mainittavaa aikaan, toivottavasti lisää peliaikaa on luvassa Higuainin kustannuksella.

Rodriguez (3,5)

Hyvä esitys, oli selvästi virkeämmällä jalalla kuin Veron ja syötöt pysyivät omilla, pari kertaa hyvä pallonriisto, ansaitsi tulevien otteluiden peliaikaa.

Lohko D - Neljän potentiaalisen joukkueen lohko.

1. Saksa 9p

Ikinä ei voida puhua mm-kisojen suosikeista mainitsematta Saksaa. Saksalla on pitkät perinteet menestymisestä ja voittamisesta, ja heidän luonteeseensa ei yksinkertaisesti häviäminen sovi.

Paljon puhutaan myös "konemaisesta Saksasta" , mutta näissä kisoissa Saksa juoksuttaa taitavan ja nuoren joukkueen, osittain toki loukkaantumisten pakottamana. 

Maalissa todennäköisesti aloittaa Schalke 04 Manuel Neur, maalivahti ei säkenöi hyvässä tai pahassa.

Vasemmalla puolustuslinjassa todennäköisesti aloittaa itselleni hiukan tuntematon Dennis Aogo, jolla ei kovinkaan montaa maaottelua ole alla. Topparina varma aloittaja on Per Mertesacker,  hänen parikseen pääsystä taistelee Heiko Westermann sekä Manuel Friedrich kallistuisin itse Westermannin puoleen, vaikka mies on ollut välillä huippuja vastaan hukassa.

Puolustuksen suurin tähti on silti todennäköisesti oikealla, Philip Lahm on sanakirjassa todennäköisesti kohdassa " moderni laitapuolustaja" , mieheltä onnistuu laitanousut, puolustuspeli, kaukolaukakset, keskitykset ja harhautukset, ehdotonta tähdistöjoukkue ainesta.

Keskikentällä on Michael Ballackin loukkaannuttua iso aukko, aukkoa täyttää Ballackin oppipoika Bastian Schweinsteiger jolla on potentiaalia tulla Saksan seuraavaksi suurpelaajaksi, vielä on iso askel ottamatta maailman top10 pelaajien joukkoon.

Kausi on "Sikatiikerin" ensimmäinen keskustassa, eikä Sami Khedirasta, Mesut Özilistä, Thomas Mulleristä tai Toni Kroosista ole ottamaan johtajanroolia, joten keskikentän toinen kokenut pelaaja Lucas Podolski on suuressa roolissa.

Vaikka Podolskia ja joukkueen kärkeä Miroslav Klosea on väitetty sarjakauden perusteella flopiksi, tietää jokainen että mitä käy kun herrat saavat Saksan paidan päälleen. Kärkeen ei ole Kloselle kovin vakavaa haastajaa, ehkä Stefan Kiessling, supersubiksi.

Lohkon selvä voittajasuosikki, Saksa ei tule kompastumaan alkulohkoon, jatkopeleissä paukut saattavat loppua mutta kun kyseessä on Saksa mestaruuskaan ei yllättäisi.


Serbia 6p

Kun Serbiasta puhutaan, tulee aina mieleen tulisieluinen ja taisteleva kansa tai joukkue. Väärässä ei olla nytkään, toki tämä kiehahteleva joukkue on luotu myös sopivasta määrästä taitoa ja on todella vaarallinen haastaja jokaiselle joukkueelle.

Maalivahti Vladimir Stojkovic on jäänyt vähälle peliajalle, pelituntuman puuttuessa riskitekijä.

Puolustuksesta löyty valioliigan ehdottomat kärkinimet omille tonteilleen,  Nemanja Vidic toppariksi, sekä Branislav Ivanovic oikealle tosin Ivanovic pystyy pelaamaan myös keskellä. Lazion Aleksandar Koralov  tuo myös ärhäkkyyttä vasemmalle laidalle, Borussia Dortmundin Neven Subotic tuo kokoa keskelle. Myös varamies Alaksander Lukovicilta löytyy Serie A kokemusta Udinesesta.

Keskikentän pelin moottori Dejan Stankovic on joukkueen kapteeni, ja itseoikeutettu pelin moottori. Laitalinkit Liverpooliin siirtyvä Milan Jovanovic, sekä TsSKA:n Milos Krasic ovat erittäin hyvin nousevia ja maalintekovoimaisia. Myös Manun hylkäämä Zoran Tosic saa paikan laidalla. Kärjessä päävastuu on Marko Pantelicilla, ja kärkiosasto onkin joukkueen heikkous.

Serbian sijoitusta on äärettömän vaikea arvioida, sillä yksi punainen kortti tai onnistuminen voi muuttaa turnauksen suuntaa radikaalisti.


Ghana 1p

Ghanan jalkapallomaajoukkue ei ole ikinä saanut näin paljoa julkisuutta, ensin Ghanan kaikkien aikojen jalkapalloilijan Michael Essienin loukkaantuminen, sitten Kevin-Prince Boateng pisti veljensä maajoukkueen kapteenin sivuun kisoista ( hiukan kieroutunut kuvio).

Joukkueesta ei enään löydy nimimiehiä, pari potentiaalista löytyy silti jokaiseen osastoon.

Puolustuksen tähtipelaajat ovat keskustopparit John Mensah & Isaac Vorsah ( Sunderland & Hoffenheim).

Keskikentälle Sulley Muntari-Kwadwo Asamoah-Kevin Prince Boateng, tuo hyvän kolmikon kärkimies Asamoah Gyan alapuolelle. Keskikentän rikkovassa kaksikossa Essienin paikan ottaa vasta 19-vuotias Agyemang-Bady.

Ghana olisi Michael Essienin kanssa ollut kisojen musta hevonen, mutta nyt joukkuetta uhkaa vakavasti alkulohkosta tippuminen.


Australia 1p

Australia on mm-kisojen vakiokävijä, aiemmin voitiin hassutella Oseanian helpolla karsinnalla mutta nyt joukkue pelaa Aasian karsinnoissa ja selvittikin tiensä sieltä jatkoon.

Joukkueen vahvin osa-alue on maalivahtipeli, Fulhamin Mark Schwarzerilla on alla todellinen unelmakausi. Kokenutta puolustusta johtaa Galatasarayn Lucas Neill , muut pelaajat eivät ole luoneet merkittävää seurauraa.

Keskikentän nimekkäin pelaaja on Evertonin Tim Cahill, joka vastaa joukkueen pelinrakentelusta, mutta myös maalinteosta. Maalintekoon mies saa apuja Harry Kewelliltä, Galatasarayn mies on paljon vartijana sillä Australia tarvitsee miehen onnistumisia.

Jatkopaikka on kaukainen haave, mutta taistelee Ghanalta pisteen.





11. kesäkuuta 2010

Lohko C - Englannin ylivoimaa?

Kisojen avauspelit on nyt pelattu, ja nyt on aika ennakoida huomenna alkavaa C-lohkoa.

1. Englanti 9p

Kisojen ainainen mestarisuosikki Englanti on tänäkin vuonna suosikeissa, ainakin jos heiltä itseltään kysyy, tällä kertaa tosin puheille voi olla jopa katetta.

Puolustuslinja on kivikova, vaikka uusi kapteeni Ferdinand onkin poissa. Ashley Cole aloittaa vasempana pakkina ja on siellä todella hyökkäysvoimainen, myös puolustuspelaaminen sujuu "Cashleyltä". Keskuspuolustuksen uusi pari John Terry-Ledley King , on jopa parempi kuin Terry-Ferdinand johtuen siitä että Ledley King tuo Terryn rinnalle nopeutta jota ei löytyisi alkuperäisestä kaksikosta. 

Glen Johnsonin kausi ei Liverpoolissa mennyt ihan nappiin, mutta miehen nousut ovat maajoukkueelle arvokkaita, ja puolustussuuntaan hoitaa hommansa kuten Cole vasemmalla. Puolustuslinja tarvitsee täydellisen turnauksen, sillä maalivahti David Jamesiin ei voi luottaa.

Keskikentällä on vahva kaksikko Frank Lampard-Steven Gerrard jotka eivät toki mahdu samaan joukkueeseen, sillä Lampard syö paljon Gerrardin peliä, koska Lampard on dominoivampi pelaaja näistä kahdesta. Jos itse saisin päättää peluuttaisin Gareth Barrya Lampardin aisaparina, näin ollen Gerrard vapautuisi laitaan tai jopa vaihtopenkille. Laitalinkit Aaron Lennon sekä Joe Cole ovat kyllä maailmanluokan laitureita, toki J.Cole on vasta toipumassa loukkaantumisesta.


Kärkeen on varmasti aloittamassa yksi maailman parhaista eli Wayne Rooney. Hänen aisaparinsa tuottaa vaikeuksia valmennukselle, varmaankin järkälemäinen Emile Heskey aloittaa ja luo tilaa. 

Peter Crouch on myös osunut maajoukkueessa viime aikoina hyvällä prosentilla, ja pääsee varmasti kentälle ja mahdollisesti tekemään kuuluisan tuuletuksensa. Jermain Defoe pelasi ihan hyvän valioliigakauden, ja saa varmasti myös tilaisuutensa.

Englannin maajoukkueesta puhuttaessa ei silti pitäisi unohtaa joka vuotista kohua joukkueen ympärillä, tänä vuonna se oli ex-kapteeni John Terryn seksiskandaali. Myös paineet pelata ovat joukkueen pelaajilla normaalia kovemmat, sillä jos sattuu mm-kisoissa mokaamaan seuraavasta valioliigakaudesta tulee täysi helvetti ( mm. tapaus Beckham `98)

Englannin onneksi joukkueen valmentajana on erittäin kokenut Fabio Capello, joka on tuonut joukkueeseen urheilullisuuden ja sitä kautta menestyksen. Jos etsit voittavaa valmentajaa niin italialainen on varma ratkaisu, ainakin seurajoukkueessa.

Joukkue tarvitsee hyvän startin, sillä häviäminen  "derbyssä" USA-Englanti , olisi jotain mitä ei haluaisi näin haavottuvaiselle joukkueelle/kansalle heti alkuun.

2. Slovenia 4p

Kyllä luitte oikein, lohkon kakkoseksi ennakoisin Sloveniaa ja tässä jokaiselle vedonlyöjälle hyvä tärppi. Joukkue tiputti tiiviillä puolustuspelillä, itse nousevan jalkapallomahdin Venäjän.

Joukkueen paras yksilö on varmaankin Udinesen maalivahti Samir Handanovic, kookas maalivahti on se johon katseet kohdistuu vaikeina hetkinä.

Puolustuslinjan pelaajat ovat kyllä euroopan keskitason seurojen pelaajia, esimerkiksi Suomella on nimekkäämpi puolustus. Mutta toisinkuin Suomella, Slovenian puolustusnippu on tiivis, ja koko joukkue tukee puolustusta joten se on parempi kuin miltä paperilla näyttäisi.

Keskikentällä on myös euroopan sarjajyriä, ja sielläkin taitaa joukkue olla enemmän taistelijoita kuin taiteilijoita. Ehkäpä mielenkiintoisin nimi on 20-vuotias Interin Rene Khrim, joka tosin taitaa aloittaa vaihdosta mutta tulevaisuuden nimiä silti.

Kärjessä päävastuun kantaa todennäköisesti Milijove Novakovic, tosin maalimäärä tällä kaudella Kölnissä oli pettymys. Toisena kärkenä peluuttaisin Groningen liukasta Tim Matavzta, joka teki läpimurtonsa tekemällä Eredivisiessä 12maalia.

Slovenian eduksi koituu lohkon muiden joukkueiden heikko hyökkäys, tosin Englanti on varmaankin liian vahva.


3. Usa 2p

Viihdeurheilubisneksen emämaa Usa nousi myös jalkapallossa kartalle viime kesänä, joukkue voitti paljon hehkutetun Espanjan, sekä johti  finaaliottelua Brasiliaa vastaan mutta hävisi silti.

Joukkueen tärkein pelaaja löytyy tolppien välistä, Tim Howard on osoittanut Valioliigassa erinomaisia otteita ja on tämän lohkon paras maalivahti.

Puolustuslinjasta löytyy "nimetön" linja, mutta varsinkin topparipari Oguchi Onyewo-Jay Demerit kyllä pelaa lujaa ja on mahdollinen ottelun ratkaisija jos saa esimerkiksi Wayne Rooneyn pidettyä kurissa avausottelussa.

Joukkueen paras kenttäpelaaja on Landon Donovan, joka pelasi hyvän lainakauden Evertonissa. Usa pyrkii pelaamaan paljon vasemman laidan kautta, käyttäen Donovanin nopeutta hyödyksi, mies osaa myös tehdä maaleja ja niitä on tullut maajoukkueessa noin yhdessä pelissä kolmesta.

Clint Dempsey on itseoikeutettu avaaja kärjessä, alla on erinomainen kausi Fulhamissa. Toisesta kärjen paikasta taistelee kaksikko Jozy Altidore-Eddie Johnson.

Usa on lohkon mustahevonen, mutta kovien pelien puuttuessa huomattavalta osalta pelaajista on turvallista sijoittaa heidät kolmansiksi.

4. Algeria 1p

Melko eksoottinen joukkue, ja itselleni ei tule ensimmäisenä mieleen tyypilliseen afrikkalaiseen tapaan taitopeli, vaan Algeria tuo minulle mieleen erittäin kovaa ja joukkueena pelaavan joukkueen.

Joukkueesta ei nimimiehiä löydy, ja he nojaavatkin erikoistilanteisiin päävoimaisten pelaajien  voimin. Jos joku pitää nostaa esille se on luultavasti Karim Ziani, jonka kausi Wolfsburgissa oli toki rikkonainen. Ziani vastaa joukkueen erikoistilanteista, ja osaa muutenkin namutella kärkimiehelle (yleensä  Abdelkader Ghezzal ) maukkaita syöttöjä.

Algeria on yksi pahimmista joukkueista ennustaa, sillä joukkueen tulinen luonne tuo ajottain punaisia kortteja ja ylipelaamisia, mutta samalla tavalla myös onnistumiset voivat luoda hurmoksen.


Etelä-Afrikan kisojen lohkot A-B

Kun erotuomari puhaltaa pilliinsä Johannesburgissa Soccer City-stadionilla 11.6.2010 klo 17 ottelun aloituspotkun merkiksi, koko urheileva maailma keskittyy vain ja ainoastaan seuraamaan kyseistä ottelua. Suurinosa katsojista ei osaa nimetä ottelun pelaajista oikeastaan ainuttakaan, mutta jokainen älyää kuinka ainutkertaisesta tapahtumasta on kyse. Tästä eteenpäin kisat etenevät omalla painollaan, kentällä käy maailmantähtiä Kakasta Messiin, mutta uskon silti että avausottelu pysyy jokaisen Meksikon ja Etelä-Afrikan pelaajan mielessä, kuolemaan asti ja se on MM-kisojen taikaa.
Aloitetaanpa kisojen ennakoiminen alkulohkoista:

Alkulohko A:

1. Uruguay 7p

Ensimmäisessä ottelussa Uruguay saa vastaansa Ranskan, ottelu on heidän kisojen suunnannäyttäjä, jos Uruguay saa Ranskalta vähintään pisteen uskon sen nostavan joukkueen todelliseen lentoon. Suuren yleisön silmissä Uruguay on nimetön mutta itse näen asian toisin:
Kärkipari Diego Forlan ( At.Madrid) Luis Suarez ( Ajax, vielä) on todella laadukas ja tulivoimainen, jos Uruguay menee pitkälle siinä on mahdollinen yllätyskaksikko maalikuningaskilpailuun. 

Keskikentälle löytyy tietenkin Pereiran veljekset jotka pelaavat Portugalin pääsarjan huippujoukkueissa, muutkin keskikenttämiehet pelaavat ihan hyvissä sarjoissa ja saavat siellä peliaikaa.

Keskikentän potentiaalinen yllätysnimi on Ajaxin hyökkäävä keskikenttä Nicolas Lodeiro, mies siirtyi tammikuussa Ajaxiin, mutta ei ole ihan vielä vakiinnuttanut paikkaansa joukkueessa saldona onkin 6ottelua, 1maali. Mutta uskon että Uruguayn liigassa näytetty potentiaali (41/11) voi tulla esiin maalien muodossa myös MM-kisoissa.


Joukkueen puolustuksen kolmikosta Martin Caceres on ollut tällä kaudella hajalla, mutta jotain potentiaalia miehessä on, koska tuskin Barcelonan ja Juventuksen seurastatus on tullut turhasta. Diegot Lugano ja Godin ovat omissa seuroissaan vakaassa asemassa, joten en usko että Uruguay puolustukseen kaatuu.
Maalissa Lazion ykkösmaalivahti Fernando Muslera on katsomaton kortti, paljon on tullut virheitä uralla.

2. Ranska 7p

Nimilistaltaan turnauksen top5, toteutukseltaan jotain ihan muuta. Joukkue selviytyi kisoihin Thierry Henryn käsimaalin ansiosta, mutta en sanoisi että kyseinen episodi on välttämättä ollut huonoksi, sillä pitkään maajoukkuetta kritisoinut Ranskan lehdistö on kääntänyt kelkkaansa kun joukkue on tarvinnut tukea ulkomaalaisen lehdistön ryöpytyksen edessä.
Nimilista on silti vahva, maalissa pelaa Hugo Lloris joka on erinomainen maalivahti joten sillä osin ei ole hätää. Varsinkin kun edessä pelaava puolustusnelikko on kivenkova, tosin kysymysmerkkejä asettaa Eric Abidalin pelaaminen vieraalla paikalla topparina laitapakin sijasta.
Keskikentän rikkovat pelaajat eivät ole kovin nimekkäitä, mutta hoitavat oman tonttinsa ja antavat täten Henry-Gourcuff-Ribery kolmikon ruokkia Nicolas Anelkaa kärjessä. Keskikentälle on myös ehdolla ryhmän tämän kauden paras pelaaja Florent Malouda joka voi sekoittaa pakkaa, myös Anelka pystyy pelaamaan laidalla jos oikein pakottava tarve tulee mutta kärkeen ei ole muita mitat täyttäviä maalinsylkijöitä.

3. Meksiko 3p
Joukkue josta ainakin itselläni on harmittavan vähän tietoa, sillä potentiaalia löytyy nuorelta joukkueelta paljon. Puolustuksesta löytyy jokaiselta kaverilta pelejä Euroopan top6 liigoista, suurimpana nimenä Barcelonan (penkki)mies Rafael Marquez.
Keskikenttä on täynnä paikallisen liigan tähtiä, lisättynä Galatasarayn lainapelaaja Giovanni Dos Santosilla joka tuo sähäkkyyttä laitapeliin. Kärjessä on yleensä pelannut West Hamin Guillermo Franco, mutta itse toivoisin taitofutiksen ystävänä Arsenalin Carlos Velaa avaukseen. Joukkue on potentiaalinen yllättäjä, mutta pistetään nyt aluksi lohkon kolmanneksi.

4. Etelä-Afrikka 0p

Turistikauppa ja maailmanlaajuinen näkyvyys, siinä se mitä tämä historian huonoin isäntäjoukkue saa. Maalla on ollut suuria vaikeuksia pitää päävalmentajiansa, johtuen siitä että jalkapallomaajoukkue on monien muidenkin järjestöjen projekti kuin jalkapalloliiton. Joukkueen tunnetuin persoona taitaakin olla Carlos Alberto Parreira joka luotsasi aikoinaan brasilian mm-kultaan. Steven Pienaaria lukuunottamatta miltään osastolta ei löydy mitat täyttäviä pelaajia, paljon kertoo että joukkue ei selviytynyt Afrikan mestaruusturnaukseen.
Toki kotikiima voi tuoda jokusen hajamaalin, tai jopa pisteen mutta tässä meillä taitaa olla kisojen huonoin isäntä (kentällä sekä ulkopuolella).


Lohko B:

1. Argentiina 9p

Ehkäpä kisojen kohutuin joukkue, eikä ihme sillä potentiaalia löytyy mestaruuteen asti mutta totaalinen floppaaminenkaan ei yllättäisi. Joukkueen ympärillä oleva kohu johtuu yksin omaan kaikkien aikojen parhaasta jalkapalloilijasta Diego Maradonasta, joka ei ole valmentajana esittänyt mitään (ainakaan positiivista).
Joukkueen ehkäpä suurin heikkous valmennuksen lisäksi löytyy tolppien välistä, Sergio Romerokin toki on 2008-2009 kauden Hollannin mestari mutta silti en täysin luottaisi mieheen.
Puolustuslinja on todennäköisesti muodossa Heinze-Samuel-Demichelis-Burdisso joka on melko kokenut linja, mutta käy myös dieselmoottorilla. Jokainen voisi tietysti miettiä että mitä Javier Zanetti olisi voinut tuoda lisää tuohon linjaan, myös Zanettin seurakaveri Interistä Esteban Cambiasso toisi hyvää kilpailua keskikentälle.

Keskikentän pohjalla on Liverpoolin Javier Mascherano joka toimii myös kapteenina, täyttää paikkansa joukkueessa.

Keskikentän timantin oikealla laidalla pelaa Jonas Gutierres, joka on toki Maradonan suosikki mutta Liverpoolin Maxi Rodriguez toimisi varmasti paremmin.
Vasemmalla onkin tulevissa kisoissa suuriin otsikoihin nouseva Angel Di Maria, joka kyllä revitään käsistä kisojen jälkeen.
Kärjen alapuolella todennäköisesti aloittaa iäkäs Juan Sebastian Veron, itse nostaisin hänelle vaihtoehdoksi Maradonan vävypojan Sergio Agueron jolta onnistuu myös tämä paikka hyvin ja kärjessä Agueron peliaika todennäköisesti jää vähälle.

Niin se kärkiosasto, Lionel Messi on tietenkin itsestäänselvä aloittaja mutta ei Messistä ole saatu edes puolia potentiaalista irti maajoukkueessa, saa nähdä että nouseeko Leo suurien pelaajien joukkoon jo tänä kesänä, muuten pitää odottaa pari kesää. Messin partnerina todennäköisesti aloittaa Gonzalo Higuain, erinomainen viimeistelijä ja säännöllisesti osuu La Ligassa mutta ei ole näyttänyt kykyjään vielä isoissa otteluissa. Kilpailua tuo kolmikko Milito-Tevez-Aguero joista itse ehdottaisin Militoa ihan avaukseen asti, sillä osoitti viimeistään UCL-finaalissa että hän on ratkaisija.

Joukkue voittaa Nigerian melko varmasti, mutta on hauskaa nähdä miten Maradona osaa reagoida jos Kreikka tai Etelä-Korea saa pidettyä puolustusmuurinsa edes 45min kasassa.


2. Nigeria 6p

Afrikan toisiksi potentiaalisin joukkue kun kisajoukkueet julkistettiin, nyt en ole enää samaa mieltä sillä joukkueen pelin tärkein pelaaja John Obi-Mikel on poissa kokoonpanosta ja jättää ison loven Nigerian keskikentälle. Nyt joukkueen pitää pistää kaikki rukouksensa vaarallisen kärkiparin Obafemi Martins-Yakubu varaan, he ovat ainoat tähdet Mikelin poistuttua. Muu runkokaan ei ole täysin ala-arvoisen tasoisia, vaan sarjajyriä Euroopan eri kolkista löytyy jokaiselle pelipaikalle ehkäpä heistä tunnetuin on Lokomotivin nopea laitapelaaja Peter Odemwingie. Ongelmat ovat toki muussakin kuin pelaajien henkilökohtaisessa tasossa, yleensä maajoukkueessa Nigeria on pelannut kuritonta peliä joka on johtanut materiaalia heikompiin tuloksiin.

3. Kreikka 3p
6vuotta sitten Kreikka voitti Euroopan mestaruuden, silloin joukkue eli puolustuspelille ja mikään ei ole muuttunut. Paitsi vastustaja osaa nykyään eliminoida Kreikan aseet, mutta silti joukkueen tärkein hahmo on mestarivalmentaja Otto Rehhagel. Maalissa on Panathinaikosin Alexandros Tsorvas, joka hoitaa oman tonttinsa ja ei tuota ongelmia.
Puolustuksessa on hyviä ja varmoja pelaajia, ovat tosin vain hiukan samasta muotista eli isoja mutta hitaita malli esimerkkinä Sotiris Kyrgiakos ( Liverpool).
Keskikenttä on nimetön, mutta parempi kuin paperilla näyttää sillä työmoraali on kohdillaan varsinkin kapteeni Karagounis antaa hyvää esimerkkiä.
Kärkeen on monta vaihtoehtoa, itse avaisin pääpelivoimaisen Angelos Haristeasin kanssa, mutta tuskin Hertha Berlinin Theofanis Gekas on huonompi valinta ollessaan lähes täydellinen Haristeasin vastakohta. Jos haluat katsoa kaunista jalkapalloa vaihda Kreikan otteluiden kohdalla kanavaa.

4. Etelä-Korea 0p
Vuonna 2002 Guus Hiddink johdatti piskuisen E-korean mm-välieriin kotikisoissa, vaikka taustalla olikin tietynlaista kotietua ja Hiddink on täysi nero valmentajana niin ei silti sovi ali-arvioida Etelä-Koreaa. Joukkueen suurin ongelma on että kaikki 10pelaajaa ovat kuin samasta muotista tehtyjä, työmiehiä kaikki lukuunottamatta kärkiparia jotka ovat ihan kohtalaisen taitavia maalintekijöitä. Joukkueen suurin tähti on silti Park Ji-Sung ManU statuksensa takia, mutta työmies hänkin on.